Workintech Logo

Workintech'in farkı nedir?

Bu makalede bizi biz yapan ve benzer girişimlerden ayıran noktaları sıralıyoruz.

Odak alanı ve misyon farkı

Workintech yazılım ön bilgisi olmayan, farklı alanlardan gelen öğrencileri en kısa zamanda sıfırdan yazılımcı olarak yetiştiriyor. Hedefimiz mezunlarımızın üzerine kariyerlerini inşa edebilecekleri bir temel kazandırmak. Bu yüzden daha kısa süreli kurslar yerine 6 ay süren tam-zamanlı bir programımız var. Ayrıca amacımız "meslek edindirmek" olduğundan sadece eğitimi başarıyla tamamlayacağını düşündüğümüz adayları seçerek alıyoruz.

Workintech bir iş girişimi olmakla beraber sadece kar etme amacıyla kurulmadı. Biz insanların yaşadıkları yer ve mali durumlarının oluşturduğu engelleri eğitim sayesinde aşmalarını sağlamak istiyoruz. Tamamen online verdiğimiz eğitime katılmak için sıradan bir bilgisayar ve orta hızlı bir internet bağlantısı yeterli. Öğrencilerimiz arasında Türkiye'nin her yerinde yaşayanlar var.

Workintech eğitimi online olmakla beraber aslında oldukça yüksek maliyetli bir program. Türkiye'nin en kaliteli hocaları aylar boyunca canlı eğitim veriyor ve soru cevaplıyorlar. Bu yüksek maliyetin öğrencilerimiz için sorun teşkil etmemesi için eğitim ücretini işe girdikten sonra ödeme imkanı tanıyoruz. Aslında maliyeti biz Workintech olarak karşılayıp, öğrencilerin sonradan bize ödemesini mümkün kılıyoruz. Bu kuşkusuz karlılığımız için ideal bir durum değil, ancak biraz da idealist sebeplerle bunu tercih etmekteyiz.

Workintech farkı

Ekip/Kadro farkı

Workintech birçok dünya devi tarafından kullanılan İK yazılımı Journey'in ve silikon vadisi şirketi Vibons'un kurucusu Tuğrul Türkkan ve İsviçre'de Sunrise Telekom'da uzun yıllar yöneticilik yapan Dr. Attila İlman tarafından kuruldu. Ekibimizin Eğitim geliştirme lideri Jotform ve ODTÜ bilgisayar mühendisliği kökenli Ömer Tanrıverdi. İnsan kaynaklarının başında ise Akbank İşe Alım eski müdürü Tunca Özdemir yer almakta. Eğitmen kadromuz genelde ODTÜ ve İTÜ mezunu ve birçoğunun silikon vadisi tecrübesi var. Başarılı kariyerlerini bırakıp Workintech'e katılan bu idealist kadro Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmak için çalışıyor.

Şirket bağlantısı farkı

Workintech yeni bir şirket olmasına rağmen şimdiden Türkiye'de alanının lider şirketleriyle çalışmakta. Migros, Denizbank, KKB (Findeks), ve Intertech başta olmak üzere gittikçe artan sayıda şirketle bağlantılarımız var. Bu şirketler Workintech platformu üzerinden mezun adaylarımıza ulaşıp, direkt bağlantıya geçiyor ve mülakata çağırıyor. Mezunlarımıza olan ilgi şu anda öğrenci yetiştirme kapasitemizin çok üstünde.

Eğitim programı ve kariyer desteği farkı

Workintech yazılımcı geliştirme programı toplam bin saati aşan, yoğun ve zorlayıcı bir eğitim. Eğitim içeriğini geliştirmek için silikon vadisindeki başarılı Türk yazılımcılar ile çalışıyoruz ve durmadan güncelliyoruz. Programımızın en önemli bölümü öğrencilerin yaparak öğrendikleri uygulama projeleri. Mümkün olduğu kadar teorik bilgiden ve pasif öğrenmeden kaçınıyoruz. Öğrencilerin durumunu düzenli olarak kontrol ediyor ve haftada bir coaching veriyoruz. Eğitmenlerimiz ders dışında da online canlı destek veriyorlar. Ayrıca üst sınıftaki öğrenciler alt sınıfta zorlanan öğrencilere yardım ediyorlar.

WorkinTechte sadece öğrenciler değil, eğitmenler de öğrenmekte. Eğitim kalitesini sürekli geliştirmek için derslerin kayıtlarını inceliyor ve eğitmenlere geri-bildirim veriyoruz. Ayrıca yazılımcı eğitimini kolaylaştırmak ve çok daha anlaşılır hale getirmek için ayrı bir ARGE çalışmamız var. Eğitim platformumuz da öğrenme sürecini daha iyi desteklemesi için durmadan geliştirilmekte.

Workintech'in en kuvvetli olduğu noktalardan biri de öğrencilere sağladığı kariyer danışmanlığı. Programın ilerleyen bölümlerinde öğrenciler 1:1 kariyer ve teknik koçluk desteği alıyorlar. CV güncellenmesi, Linkedin koçluğu, mülakat hazırlığı ve teknik sınav çalışmaları Workintech tarafından sağlanıyor. Ayrıca program katılımcıları beraber çalıştığımız şirketlere direkt başvuru imkanından yararlanıyorlar.

Öğrenci farkı

Üstte sıraladığımız bütün bu faktörler nedeniyle Workintech olarak her ay binlerce başvuru alıyoruz ve bunların arasından en iyilerini seçiyoruz. Analitik test, kişisel mülakat ve iki haftalık deneme sürecini geçmeden eğitime devam etmek mümkün olmuyor. Workintech'e kabul edilmenin bu kadar zor olmasının nedenlerinden biri eğitim kapasitemizin sınırlı olması.

İkinci bir neden ise Workintech yazılımcı geliştirme programının yoğun ve zorlu olması. Bu eğitim herkes için uygun değil: belirli bir analitik seviye, çalışma disiplini ve öğrenme isteğine sahip olunması gerekiyor. 6 ay boyunca haftada en az 40 saatlik böyle bir eğitimi bitirebilmek için kuvvetli bir motivasyon gerekli.

Kısacası Workintech mezunları hem seçilerek alınıyorlar hem de keyifli ama zorlu bir eğitim sürecinden geçerek Türkiye'nin ve dünyanın lider şirketlerinde çalışmaya hazır hale geliyorlar.

Son söz

Workintech çalışanları ve öğrencileri olarak Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Bize katılmanız dileğiyle.

Yazılım
kariyerine
başla

En yakın programın başlangıç tarihi

30 Ekim 2024