Workintech Logo

Benden yazılımcı olur mu?

Yazılım öğrenmek ilgini çekiyor ama yapabileceğinden emin değil misin? Bu yazı seninle aynı yoldan geçen öğrencilerimizin deneyimlerini özetliyor.

Kısa cevap: öğrenmeyi seviyorsan ve bilgisayar başında zaman geçirmekten rahatsız olmuyorsan yazılım eğitimini başarıyla bitirebilirsin.


Sözel ve Eşit Ağırlık mezunundan yazılımcı olur mu?

Sözel bölümlerinden mezun adaylar da gerekli çalışma ve eforu gösterdiği sürece rahatlıkla yazılımcı olabilirler. Eğitimimize Felsefe mezunu olarak başlayan Gözde Gürler, 6 aylık yoğun çalışmanın ardından 1 ay içinde yazılımcı olarak işe başladı ve 1 yıldır yazılımcı olarak çalışmaya devam ediyor. Uluslararası ilişkiler mezunu Yiğit Zarbun, mezun olduktan kısa bir süre sonra yazılımcı olarak çalışmaya başladı. Aynı şekilde, İngiliz Dili Edebiyatı mezunu Elif Sağlam sınıfında back-end alanındaki en başarılı öğrencilerden biriydi, şu anda da Intertech şirketinde yazılımcı olarak çalışmakta.

Kadınlar yazılım öğrenmekte zorlanıyor mu?

Kesinlikle hayır. Şu an Workintech'te kadın yazılımcı oranı %34'ün üzerinde. Örneğin, öğrencilerimizden Serra Sarıhasan başarılı bir mimar olmasının yanı sıra, 11 ay önce başladığı yazılım eğitimini başarıyla devam ettiriyor. Mezunlarımızdan Ayşegül Baş bir yandan yoğun çalıştığı işine devam ederken bir yandan yazılım eğitimini tamamladı ve finansal teknoloji sektöründe yazılımcı olarak çalışmaya başladı. Öğrencilerimizden Eda Duman yaklaşık 4 aydır yoğun yazılım eğitimine devam ediyor. Ayrıca öğrencilerimiz arasında tam-zamanlı işlerde çalışan, aynı zamanda çocuklarına da vakit ayırabilen anneler de var.

Yazılım öğrenmek hangi yaştan sonra daha zor oluyor?

Yazılım öğrenmenin bir yaşı yok. Workintech'te 40 yaşın üzerinde olup yazılım öğrenen öğrenci ve mezunlarımız var. Örnek olarak öğrencilerimizden Fatih Kazancı lisans eğitimini 2000 yılında tamamlamış. Yazılıma başlamadan önce lisans eğitimini turizm alanında okumuş olması ve 40 yaşının üzerinde olması sebebiyle çekinceleri vardı. Workintech ile yoğun front-end yazılım eğitimine başladı ve başarılı şekilde mezun oldu.

Uzun seneler başka bir alanda çalıştıktan sonra yazılımcı olunur mu?

Evet, hatta farklı bir alanda kariyer yapmak iş dünyası açısından önemli olan birçok yetkinliğin gelişmesine olanak sağlıyor. Mezunlarımızdan Hakan Aksoy yazılım eğitimi almadan önce yaklaşık 9 yıl endüstri mühendisi olarak çalıştıktan sonra eğitim başarıyla tamamlayıp yazılımcı kariyerine adım attı. Türkiye'de kısa bir çalışmanın döneminin ardından şu anda Almanya'da bir yazılım şirketinde kariyerine devam ediyor. Öğrencilerimizden Ayşegül Ay yaklaşık 10 yıllık inşaat mühendisi tecrübesinden sonra yazılım eğitimini tamamlayıp, yazılımcı kariyerine geçiş yaptı ve 1 yıldır yazılımcı olarak görev yapıyor.

Bir yerde çalışmaya devam ederken yazılım öğrenmek mümkün mü?

Workintech'te şu an 150'nin üzerinde profesyonel mevcut işlerinde kariyerlerini devam ettirirken bir yandan da yazılım öğreniyorlar. Bu programın mezunları hem alanlarında daha başarılı oluyorlar hem de isterlerse yazılımcılığa geçiş yapabiliyorlar. Örneğin Şeref Kaynak elektrik mühendisi çalışırken Workintech yarı-zamanlı yazılım eğitimine devam ederken aynı şirkette iş değiştirip yazılımcı olarak çalışmaya başladı. Kariyerine ara vermiş öğrencilerimizden Elif Ece Keskin Workintech yarı-zamanlı eğitimlerine devam ederken Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden birinde yazılım ekibine dahil oldu.

Yazılım
kariyerine
başla

En yakın programın başlangıç tarihi

30 Ekim 2024